Twitter

Vrijwilligersacademie Westland is online!

U bent hier: Home » Nieuws » Vrijwilligersacademie Westland is online!
 

02/02/2016

Donderdag 21 januari lanceerde wethouder Marga de Goeij de website www.vrijwilligersacademiewestland.nl tijdens de feestelijke startbijeenkomst van de Vrijwilligersacademie Westland. Een mooi moment en een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Vrijwilligersacademie.

 

Annemieke Jansen, manager Vrijwillige Inzet: 'Om de deskundigheid van vrijwilligers te bevorderen is er in Westland al veel aanbod van allerlei organisaties. Maar dit aanbod wordt verspreid aangeboden. In de Vrijwilligersacademie werken organisaties samen en wordt hun aanbod via de site op een centrale plaats aangeboden. Zo wordt ook zichtbaar welk aanbod nog gemist wordt en waarvoor aanbod ontwikkeld kan worden.'

 

Wethouder Marga de Goeij: 'In Westland zetten veel mensen zich in als vrijwilliger, wij hebben met elkaar een sterk wij-gevoel. Maar wij moeten dit en ook de kwaliteit van ons vrijwilligerswerk behouden, daarom is scholing ook zo belangrijk. De ontwikkelde website helpt daar zeker bij, maar nu moeten we ook anticiperen op de nieuwe vragen op gebied van scholing en dat ook samen met alle organisaties oppakken. We gaan door met de volgende fase van de Vrijwilligersacademie.' 

 

Toelichting Vrijwilligersacademie Westland

De site www.vrijwilligersacademiewestland.nl brengt al het trainingsaanbod voor vrijwilligers uit Westland en Hoek van Holland overzichtelijk in kaart. Daarnaast vinden vrijwilligers een inspirerende omgeving, waarin maatschappelijke organisaties samenwerken om een breed aanbod van scholing, training en ontmoeting voor (aspirant) vrijwilligers, professionals en maatschappelijke organisaties aan te bieden. Vrijwilligers kunnen zich via de site ook direct inschrijven.

 

Deelname

Initiatiefnemers zijn DOEL, Patijnenburg, 's Heeren Loo en Vitis Welzijn, een samenwerkingsverband van Westland Doet. Zij nodigen alle maatschappelijke organisaties in Westland en Hoek van Holland uit deel te nemen aan de Vrijwilligersacademie Westland.

Zo wordt de mogelijkheid geboden om, door samen te werken, het aanbod voor vrijwilligers goed op elkaar af te stemmen. Als volgende stap wordt het ontbrekend aanbod ontwikkeld. Een stimulans voor versterking van de kwaliteit en de kracht van het vrijwilligerswerk in Westland en Hoek van Holland.

 

De Vrijwilligersacademie Westland is mede mogelijk gemaakt door gemeente Westland, Fonds Westland, Loswal 'De Bonnen', RaboWestlandfonds en het Oranje Fonds.