Twitter

Verrassing en dynamiek tijdens College Tour

U bent hier: Home » Nieuws » Verrassing en dynamiek tijdens College Tour
 

01/12/2017

Donderdag 30 november vond de vijfde College Tour plaats, georganiseerd door Bestuurdersbank Westland, Vitis Welzijn en Rabobank Westland. In deze editie, met als thema ‘Het g€ld ligt op straat. Pak jij het op?’, presenteerden elf organisaties hun verhaal. Het publiek bepaalde welke drie er ‘door’ mochten naar het panel van geldverstrekkers. Dynamiek en enthousiasme was duidelijk voelbaar! De tips en suggesties van het panel én drie inspiratoren waren zinvol voor de bezoekers.

 

Burgemeester Agnes van Ardenne trapte af met de woorden “Het geld ligt in Westland letterlijk op straat. De economische vaart zit er in. Dit en bestuurscoaching door Bestuurdersbank is waardevol om Westland sociaal economisch op een nog hoger plan te brengen.” Koos Verbeek, bestuurscoach bij Bestuurdersbank Westland, benoemde dat de kruiwagen stilstaat als niemand deze voortduwt. “Om een vereniging verder te helpen, is soms een nieuwe kruiwagen nodig. Bestuurdersbank kan hierbij helpen.”

 

Elf initiatieven strijden om finaleplek

Presentator Rob Veenman nodigde de organisaties uit voor hun presentatie van één minuut. Stichting Droom Je Thuis zal een huis voor hun kinderen met een beperking realiseren. Muziekvereniging Gregorius wil professionals inhuren voor muziekles aan kinderen. Stichting IQ+ wil kennis en informatie over hoogbegaafdheid organiseren en daar brengen waar nodig. Hier springt fonds Filiorum Future op in, die kinderen met talent ondersteunen. De Westlandse Wandelvierdaagse door het mooie Westland, wordt in juni 2019 georganiseerd en zoekt middelen. Stichting ALS Westland wil sponsoren, patiënten en zwemmers vastleggen op film. Toneelvereniging Rokagemto / De Plankeniers zoekt financiën voor de inrichting van een nieuw clubgebouw. Hier reageert Westland Cultuurweb op, die o.a. uitvoerder is van Regeling Kleinschalige Culturele Initiatieven. Niet voor inrichting, maar voor culturele activiteiten hebben zij geld beschikbaar. Westlands Sinterklaasfeest vervolgt met de wens om Westlandse kinderen wiens huisje noodgedwongen door de Sint wordt voorbijgegaan, toch van een verrassing te voorzien. Het initiatief De Glazen Tafel wil fietsroutes langs Westlandse stalletjes realiseren. Stichting BAB vraagt middelen voor een Praat & Ontmoetcafé voor volwassenen met ADHD en autisme. Scouting Heenweg is toe aan nieuwe toiletgroepen. En Westland On Stage wil voor het 10-jarig bestaan in 2019 een boek maken. Vervolgens bracht elke bezoeker een stem uit en mochten Stichting Droom Je Thuis, Scouting Heenweg en Stichting IQ+ door naar het panel, dat de wildcard aan Toneelvereniging Rokagemto / De Plankeniers als vierde finalist gaf. De finalisten vertelden in drie minuten hun verhaal aan het panel, bestaande uit Mark Stolk namens Fonds Westland, Paul Steyn namens St. Loswal ‘De Bonnen’, Gerard van Hoeven namens RaboWestlandfonds, Arie Dijkstra namens Priva en Remmert Keizer namens GJ Personeelsdiensten. De tips en suggesties die zij gaven over het doen van een aanvraag, waren van grote waarde voor de bezoekers. De vier finalisten hebben een streepje voor bij de behandeling van hun financiële aanvraag.

 

Geheim

Zoals gebruikelijk bij College Tour kwamen inspiratoren aan het woord. Remmert Keizer van GJ Personeelsdiensten, lichtte hun missie toe waarin staat dat de samenleving waarin je geld verdient, ook iets mag terug verwachten. Dit doet het bedrijf, gespecialiseerd in diensten zoals uitzenden, verzuimbeheer en outplacement, door middel van sponsoring. “De waardering en aandacht die je terugkrijgt, geeft een goed gevoel.” Tilly Goes, voorzitter van De Zonnebloem regio Westland, weet met succes de fondsen te vinden. Wat is haar geheim? “Eerst binnen je club van vrijwilligers de plannen vertellen, dan begint het zaaien. Dit creëert draagvlak.” De bevlogen voorzitter benadrukte ook het belang van nazorg. Hans van der Knaap, voorzitter van Tennisclub Honselersdijk, heeft een luxe probleem. De reservelijst aan sponsoren dankt hij aan de goede sfeer. “Het is één grote familie van 700 leden, die voor elkaar zorgt.”

 

Animo voor College Tour

Bestuurdersbank Westland, een initiatief van Vitis Welzijn en Van Poelje Academie, organiseerde in samenwerking met Rabobank Westland deze vijfde netwerk- en kennisbijeenkomst voor alle Westlandse vrijwillige besturen en bestuursleden. De animo was flink; binnen korte tijd was de inschrijving vol. Ook deze College Tour was leerzaam en inspirerend. Een zesde College Tour wordt tweede kwartaal 2018 verwacht.

 

Foto's zijn te zien via deze link. Hier vindt u een verslag van de College Tour. De uitzending van In Jouw Buurt (WOS) van 6 december vind je hier.

Fotoreportage