Twitter

Jaap van den Heuvel start nieuwe seizoen Van Poelje Academie

U bent hier: Home » Nieuws » Jaap van den Heuvel start nieuwe seizoen Van Poelje Academie
 

01/10/2015

Op maandagavond 5 oktober vertelt Jaap van den Heuvel, directievoorzitter van Reinier de Graaf Groep, wat de komst van het nieuwe ziekenhuis in Delft voor Westland betekent. Ook spreekt hij over de uitdagingen waarvoor zijn team heeft gestaan en de gevolgen van de nieuwbouw voor de medewerkers en vrienden van Reinier de Graaf.

‘In de theorie schrijft men bij gouvernance over onafhankelijkheid en besluitvorming volgens missie en visie. De praktijk laat echter zien dat je in fasen van besluitvorming op cruciale momenten verschillende geledingen achter je moet hebben staan om een doel te bereiken. Belangrijk is dus dat ook intern de organisatie meegenomen wordt naar de stip op de horizon’, aldus Jaap van den Heuvel.

Overeenkomsten tussen sportvereniging en ziekenhuis

De vergelijking van het ziekenhuis met Westlandse sportverenigingen of bedrijven lijkt ver weg. Toch vinden we verrassend veel overeenkomsten. Van den Heuvel hierover: ‘Reinier de Graaf is ook een stichting en heeft in die zin te maken met casussen waar ook voetbal- of tennisverenigingen soms mee worstelen. Wat is als bedrijf of stichting je visie en hoe krijg je de leden mee? Kijk je bij fusietrajecten wat je inlevert of vooral ook naar waar je beide sterker van wordt? Hoe manage je je stakeholders? En hoe zit dat met investeringstrajecten?’ Dit is een aantal voorbeelden waar de directievoorzitter op in zal gaan.

Samenwerking Vitis Welzijn

Tijdens de seizoensstart van de Van Poelje Academie op maandag 5 oktober staan nog meer activiteiten op het programma. De samenwerking tussen Van Poelje Academie en Vitis Welzijn wordt bekrachtigd en de Bestuurdersbank Westland wordt als eerste resultaat gelanceerd. Tevens kunnen ondernemers en bestuurders hun knelpunten en vragen bespreken met specialisten. Zij zijn zowel voorafgaand als na afloop van het programma aanwezig tijdens de speciaal georganiseerde bestuurdersmarkt.

Luisteren en leren

Ook nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Van den Heuvel of een financiële, juridische of organisatorische vraag? Dan bent ook u van harte welkom tijdens de seizoensstart van de Van Poelje Academie op maandagavond 5 oktober om 19.30 uur bij ISW Hoogeland in Naaldwijk. Meld u aan via www.vanpoeljeacademie.nl