Twitter

Inspirerende bijeenkomst College Tour "Besturen met een visie"

U bent hier: Home » Nieuws » Inspirerende bijeenkomst College Tour "Besturen met een visie"
 

09/03/2016

Donderdag 3 maart vond de eerste College Tour plaats, georganiseerd door Bestuurdersbank Westland, Vitis Welzijn en Rabobank Westland. In het afgeladen auditorium van het bankgebouw in De Lier deelde Henk Salome zijn ervaringen vanuit diverse bestuursfuncties. Deelnemers, afkomstig van Westlandse vrijwilligersorganisaties, namen bruikbare en praktische tips mee naar huis.

Zaal vol energie

Burgemeester Sjaak van der Tak opende de bijeenkomst. Hij sprak zijn trots uit over de saamhorigheid in Westland en het rijke verenigingsleven. En hij had nieuws te melden, nieuws waar hij zeer trots op was. “Wij hebben een heel mooi verenigingsleven, maar vandaag heb ik vernomen dat wij als gemeente Westland in de top drie staan met ons vrijwilligerswerk, daar ben ik heel trots op. Ook deze avond ervaren wij weer onze kracht met al die vrijwillige bestuursleden in een zaal waar de energie vanaf spat.”

Corine Vreugdenhil, bestuurscoach bij Bestuurdersbank Westland, ging in op de Bestuurdersbank zelf en specifiek de functie van bestuurscoach. “Als coach kunnen wij meedenken met de besturen. Niet omdat zij het slecht doen, maar gewoon omdat wij met een andere blik kijken. Wij zetten daarbij graag onze ervaring in.” Het interactieve gedeelte werd verzorgd door Rob Veenman en Henk Salome. De deelnemers reageerden via hun Smartphone op enkele stellingen en vragen. Dit zorgde voor een up-to-date overzicht op een groot scherm en de nodige discussie in de zaal. Centraal stonden vragen als; ‘hoe lang bestuursleden zitting hebben in het bestuur’? Maar wat is een goede termijn? ‘Hoe kom je tot strategisch beleid en wat is in één woord de belangrijkste uitdaging in je bestuur’?

“Durf een stip op de horizon te zetten en kritisch te kijken naar de toekomstbestendigheid van je organisatie”

De bijeenkomst leverde nuttige en praktische informatie op voor de deelnemers die te gebruiken is voor de vrijwilligersorganisatie waarin ze actief zijn.