Twitter

College Tour 'Boter bij de Vis' - Aan de slag!

U bent hier: Home » Nieuws » College Tour 'Boter bij de Vis' - Aan de slag!
 

16/11/2016

Donderdag 10 november vond de derde College Tour plaats, georganiseerd door Bestuurdersbank Westland, Vitis Welzijn en Rabobank Westland. Plannen maken, evalueren, lijnen uitzetten, strategie bepalen, over de toekomst brainstormen. Belangrijk! Maar gebeurt er ook echt wat? Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken. Aan de slag! In deze College Tour zetten de deelnemers plannen om in actie.

Van woorden echt daden maken

Soms is een verhaal, een tip of een handvat van een ander net even het duwtje dat nodig is om tot actie over te gaan. De eindbestemming is wel duidelijk maar de weg ernaar toe nog onbekend. Daarom stond bij deze College Tour passie op het programma. Drie mensen met inspirerende verhalen over uitdagingen en het verwezenlijken van dromen. Kees Stolze van Toneelvereniging Epicentrum: "Het verwezenlijken van plannen heeft weinig met geld te maken maar vooral met passie, creativiteit en het enthousiast maken van de juiste mensen." Jan Jaap Elenbaas van korfbalvereniging CKV Valto kijkt vooruit en ontdekt de talenten van jonge leden. Hij zet de talenten in voor de continuïteit van de vereniging. Linda Slaghuis van Stichting ALS Westland inspireerde het publiek met haar persoonlijke verhaal. "Onze eigen machteloosheid hebben we omgezet naar kracht. Hierdoor ontstond een positief sneeuwbaleffect waardoor stoppen geen optie meer was."

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Boter bij de vis, dus gingen de deelnemers meteen aan de slag! Geïnspireerd door de drie verhalen zette Rob Veenman de deelnemers aan tot actie. Deelnemers benoemden hun eigen uitdagingen in het Boter-bij-de-vis-boekje. Boekjes werden geruild en ter plekke schreef een andere deelnemer een advies. Dromen werden meteen meer werkelijkheid. 'Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder', netwerken werden aangeboord om een ander dat stapje verder te helpen.

Bestuurdersbank Westland

Bestuurdersbank Westland, een initiatief van Vitis Welzijn en de Van Poelje Academie, organiseerde in samenwerking met Rabobank Westland deze derde netwerk- en kennisbijeenkomst voor alle Westlandse vrijwillige besturen en bestuursleden.